Град Хисаря се присъедини към благотворителната инициатива с призив „Ако можеш – остави, ако нямаш – си вземи“. Първата кутия е поставена в Супермаркет „България“.

Началото на тази инициатива започна в Италия, много бързо намери последователи в различни държави, сред които се нарежда и България.

Инициативата е напълно анонимна и дава възможност на всеки, който иска да помогне, да остави хранителни или други продукти, както и на тези, които имат нужда от тях да се възползват от показаната добрина.

В Хисаря това ще се случва в почти всички хранителни магазини, където ще бъде поставена кутия с логото на инициативата, в която ще се разполагат дарените хранителни продукти. Началото на тази благотворителна инициатива в Хисаря дават Община Хисаря, Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, Център за обществена подкрепа и Общински младежки клуб „Иноватор“. Доброволците от младежкият клуб ще изработят кутиите за благотворителността.

Организаторите на благотворителната акция се надяват към тях да се присъединят повече дарители, които да оставят хранителни продукти и така да се помогне на повече нуждаещи се.Коментарите са затворени.

Анкети

По какъв начин желаете да получавате отговор от Общинска администрация град Хисаря?

Вижте резултатите

Зареждане ... Зареждане ...