Уважаеми граждани и гости на град Хисаря, на 22.11.2019г. от 09ч. до 12.30ч. в сградата на Общинска администрация Хисаря, Районен център за трансфузионна хематология ще осъществи акция за безвъзмездно кръводаряване. 

Районен център за трансфузионна хематология е ключово лечебно заведение за здравеопазването в района на град Пловдив и Южна България. Кръвният център е с 68 годишна история и фунционира ежедневно, като обслужва болничните структури в областите Пловдив, Хасково, Кърджали, Пазарджик и Смолян.

РТЦТХ град Пловдив осигурява с качествена и безопасна кръв, и кръвни биопродукти всички лечебни заведения в регион, обхващащ една пета от територията на Република България.  Тази дейност е регламентирана от “Закона за кръвта, кръводаряването и кръвопреливането”и се реализира, както с провеждането на кръводаряване в кабинетите на      Трансфузионния център, така и с организиране на акции за безвъзмездно кръводаряване в държавни, общински и частни предприятия, учреждения и структури на територията на град Пловдив и съседни области.

Дългогодишната традиция на Кръвен Център Пловдив в областта на безвъзмездното кръводаряване, неговото развитие и приобщаването на повече хора към ценностите на гражданското общество, както благотворителност, милосърдие, добротворство, принадлежност и човечност, са причина да се обърнат към гражданите на община Хисаря, с искрена надежда за съдействие при осъществяването на акция за безвъзмездно кръводаряване в община Хисаря.

“Убедена съм, че нашите общи усилия ще доведат до положително отношение към безвъзмездното кръводаряване, ще присъединим повече хора към благородната кауза и ще привлечем нови кръводарители, в помощ на нашите съграждани.” сподели д-р Соня Джевизова-Директор на РЦТХ Пловдив.Коментирай

Вашият е-мейл адрес няма да бъде публикуван. Задлжителните полета са маркирани със *

Анкети

Получихте ли точна, ясна и разбираема информация за административната услуга която желаете да ползва?

Зареждане ... Зареждане ...

Здравейте, 

Създадохме нов интернет сайт на Община Хисаря.
Активен е на адрес:  hisarya.bg

Новите материали поместваме само на него и сме в процес на прехвърляне информацията там.

Старият сайт можете да ползвате за публикации и документи, качени преди до 1. Ноември 2022 г.

Той ще остане да работи, за да бъде полезен с информацията си.