На вниманието на жителите на община Хисаря, които работят извън общината в областни градове

От днес, 21 март 2020 г., със заповед на здравния министър, се ограничава на достъпа до областните градове в страната. МВР ще организира контролно пропусквателни пунктове на входно-изходните пътища на областните центрове и ще проверява целта на пътуването на гражданите. Ще се пропускат лица в случай на неотложно пътуване, обусловено от доказана потребност – по здравословни причини, завръщане по настоящ или постоянен адрес, по работа. Това ще се удостоверява със служебна бележка от работодателя, медицински документ, документ за самоличност.

Общинския кризисен щаб на Пловдив потвърди, че няма да има нужда от представяне на адресна регистрация за настоящ адрес при преминаване през контролно-пропускателните пунктове на входно-изходните пътни артерии на града.

Във връзка с новите мерки, всеки жител на община Хисаря, на когото се налага пътуване до Пловдив или друг областен град във връзка с изпълняване на служебните си ангажименти, трябва да се снабди с декларация по образец, подписана лично от нето и заверена от работодателя. Срокът за попълване и заверка на декларацията е до 17 часа в понеделник, 23 март. Декларацията, която се представя пред контролните органи на КПП, може да бъде свалена от линковете по-долу.
Коментарите са затворени.

Анкети

Колко време чакахте, докато регистрират заявлението Ви за административна услуга

Вижте резултатите

Зареждане ... Зареждане ...