Д Е К Л А Р А Ц И Я

Мили деца и родители, щастливи сме да ви съобщим, че за шеста поредна година ще стартира лятна превантивна програма на МКБППМН /Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните/ към община Хисаря под надслов “Забавно лято в Хисаря 2021г.”

Каним всички деца и младежи в училищна възраст да се включат в нея. Заниманията по интереси в 7-те дейности ще са напълно безплатни и ще се водят от педагози, психолози, възпитатели и общественици.

Участието в дейностите благоприятства придобиване и разширяване на социалния опит на децата, усвояване от тях на модели на поведение и ценностно отношение към различни аспекти на обществения живот и заобикалящия ги свят.

Запазвайки успешните модели и доказани практики, екипът на Община Хисаря продължава да доразвива и надгражда работната си карта, така че водещите цели да са в хармония с международните и европейски концепции и стандарти в името на общата кауза- да защитим най-добрия интерес на децата. Община Хисаря продължава да организира дейности през свободното им време, обединявайки усилията между институции и организации в името на децата.

Целите, които си поставяме са:

Цел 1: Да осигурим творческо пространство на децата, в което да ги отдалечим от продължителното прекарано време пред екраните на компютрите и телефоните.

Цел 2 : Да насърчаваме творческите способности на децата, да стимулираме младите хора да общуват позитивно, да влагат толерантност, честност, уважение, внимание към околните.

Цел 3: Да ангажираме вниманието, както на децата в риск, така и на такива, които са будни и предпочитат пълноценно да организират ежедневието си през ваканцията.

Дейностите ще се водят при спазване на всички противоепидемични мерки!

Програмата ще се провежда в периода от 12. 07. 2021г. до 27.08.2021г.

     Ето и направленията, по интереси:

  1. „Млад библиотекар“– занимания с книги и дейност в библиотека.
  2. „Институциите и ние“– запознаване с институциите в града и тяхната дейност /Полиция, Общинска администрация-отдели, Общински съвет, МКБППМН, Дирекция „Социално подпомагане“, Център за обществена подкрепа, Археологически музей, Туристически информационен център и др./
  3. „ Спорт на колела“– учатниците ще бъдат запознати с безопасното управление на велосипед, скейтборт, ролери и други. Обиколка с велосипеди.
  4. „Танцувай с мен“– Различни стилове танци /кънтри, регетон, латино, хип-хоп, к-поп и др. -практика и теория.
  5. „Игри на 90-те“.
  6. „Спортувай с мен“– тенис на маса, волейбол, баскетбол, стрелба с лък, FlyBall, Зумба и други спортни игри.
  7. „Среща с интересни личности“.

Всички занимания включени в програмата са безплатни за участниците!!!

Участието на деца под 14г. възраст ще бъде възможно след подписана от родител Декларация за информирано съгласие, на място, всеки работен ден от 18 до 19.30ч. в Младежкото пространство „Арт Мания“ на стадион „Крепост“ град Хисаря.

Д Е К Л А Р А Ц И Я

      Организатори: Община Хисаря, Местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните към Общината.

       Партньори: Общински съвет град Хисаря, РУ на МВР град Хисаря, Детска библиотека при НЧ “Иван Вазов” град Хисаря, Общински младежки клуб “Иноватор”, Арт Център “Алехандро” град Пловдив, “Евент България” град Пловдив, Археологически музей- град Хисаря, Център за обществена подкрепа град Хисаря, “CLUB ADDICТ ” Хисаря .

Инициативата се реализира под егидата на кмета на община Хисаря инж. Пенка Ганева.

 Коментарите са затворени.

Анкети

Колко пъти до сега сте ползвали услуги, предоставени от Общинска администрация град Хисаря?

Вижте резултатите

Зареждане ... Зареждане ...

Здравейте, 

Създадохме нов интернет сайт на Община Хисаря.
Активен е на адрес:  hisarya.bg

Новите материали поместваме само на него и сме в процес на прехвърляне информацията там.

Старият сайт можете да ползвате за публикации и документи, качени преди до 1. Ноември 2022 г.

Той ще остане да работи, за да бъде полезен с информацията си.