Във връзка с 16 ноември – Международния ден на толерантността, Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните към община Хисаря в партньорство с Общински младежки клуб „Иноватор” обявява месец ноември за “Месец на толерантността”.

 

„Потърси се в другия“ е мотото, с което искаме да помогнем на децата да разберат, че въпреки различията помежду ни всички сме еднакво важни. Добре е да зачитаме емоциите, мислите и желанията на всеки един от нас и да търсим начини да се съобразим с тях.

Учениците ще имат възможност да изкажат благодарност към добър и благороден според тях човек или просто да напишат нещо мило на някого, когото уважават и мислят, че заслужава да бъде уважен с мила дума, стихче, картичка, послание. Написаното може да е анонимно, но може и да е подписано с името на подателя, всеки сам си преценя. Важно е да е описано точното име на получателя и къде да го намерим за да му го предадем. Получателят може да е всеки, който желаете-приятел, роднина, учител и др.

За целта на входа на всяко училище ще бъдат поставени специално изработени кутии за кампанията, в които ще събирме вашите послания до края на масец ноември 2019г. До кутиите ще има на разположение и рамка изработена специално за кампанията, която ако желаете може да използвате, за да се снимате. На 30 ноември 2019г. в 14ч. кутиите ще бъдат отворени и посланията ще бъдат предадени на хората, за които са предназначени.

Всяка дребна промяна, която някой прави към по-добро, заслужава да бъде отразена, защото тя поражда у друг мисълта да постъпи по същия начин. Тези постъпки вдъхновяват, те дават вяра и пораждат нови идеи.
Правете добро, бъдете толерантни, пускайте послания, снимайте се с рамките и кутиите, и ако желаете ги споделете с нас в социалните мрежи с хаштаг #potarsisevdrugiq

Кампания, в която селфитата отстъпват пред кадри, документиращи човешката доброта и съпричастност към толерантността, ще остане в сърцата на хората.

Нашата кампания продължава до края на месец ноември 2019г. и каним всички да правите добро, да споделяте и говорите за толерантността с вашите деца, близки и приятели, за да ставаме всички все по-добри, разбиращи и приемащи хора.Коментирай

Вашият е-мейл адрес няма да бъде публикуван. Задлжителните полета са маркирани със *

Анкети

Как според Вас е най-добре да се извършва административното обслужване?

Вижте резултатите

Зареждане ... Зареждане ...