Във връзка с регистриран към момента нов епидемичен подем на заболявания от Грип и ОРЗ, включително и тежки остри респираторни инфекции, в условията на епидемично разпространение на COVID-19 в световен план и препоръка на Националния оперативен щаб създаден със заповед №Р-37/26.02.2020 г. на министър-председателя на Република България, с цел превенция и защита на  гражданите на община Хисаря, със Заповед № РД-05-200 от 09.03.2020г. кметът на община Хисаря въвежда следните  засилени превантивни мерки в общината:

  1. Да се въведе дезинфекционен режим във всички детски градини, училища, медицински центрове, болници за рехабилитация, учреждения.
  2. Всички физически и юридически лица да оказват съдействие и помощ на здравните служители и на органите, свързани с дейността по овладяване на епидемиологичната обстановка.
  3. Всички училища, детски градини и административни сгради на територията на община Хисаря да въведат незабавно пропускателен филтър, снабден с необходимите съоръжения и дезинфектанти и да се засили дезинфекцията минимум 4 пъти дневно.
  4. Да се преустановят всички масови мероприятия, включително спортни и културни /читалищни салони, фитнес-зали и други, в които се събират много хора на закрито/ на територията на община Хисаря.
  5. Всички пенсионерски клубове и дневни центрове за стари хора на територията на общината да преустановят дейността си за неопределен срок.

Заповедта може да видите и изтеглите от тук ->Заповед РД-05-200Коментирай

Вашият е-мейл адрес няма да бъде публикуван. Задлжителните полета са маркирани със *

Анкети

По какъв начин получавате нужната Ви информация от Общинска администрация в момента?

Вижте резултатите

Зареждане ... Зареждане ...

Здравейте, 

Създадохме нов интернет сайт на Община Хисаря.
Активен е на адрес:  hisarya.bg

Новите материали поместваме само на него и сме в процес на прехвърляне информацията там.

Старият сайт можете да ползвате за публикации и документи, качени преди до 1. Ноември 2022 г.

Той ще остане да работи, за да бъде полезен с информацията си.