Уважаеми съграждани,

Животът на всички ни преминава през безпрецедентно изпитание. Изправени сме пред ситуация, овладяването на която изисква личната ангажираност на всеки.

Ресурсите на държавата и възможностите на общината за справяне с тази ситуация не са неограничени. В този момент много хора имат нужда от помощ и подкрепа. Това са нашите родители, баби, дядовци, роднини и съседи.

Обръщам се към всеки, който има желание и възможност да помогне, да се включи в обявената от общината кампания за набиране на доброволци.

Вашето съдействие е нужно най-много за осигуряване на социален патронаж и грижа за най-уязвимата група — възрастните хора. Социалният патронаж включва разнасяне на храна по домовете им, снабдяване с продукти от първа необходимост, съдействие при закупуване на лекарства.

Вероятно от доброволна помощ ще се нуждаят и нашите лекари и медицински персонал, както и служителите от регионалните здравни инспекции, които са на първата линия в борбата за запазване на здравето и живота на всички българи.

Ключово за ограничаване на епидемията е също осигуряването на дезинфекция на населените места, на болниците и здравните пунктове и навсякъде, където се налага събирането на по-големи групи от хора.

Ако искате да помогнете да се справим заедно и сте готови да се включите като доброволец, моля, пишете ни на следния електронен адрес:

[email protected]

или позвънете на телефон:

088 839 0955

Важно е да посочите трите си имена, своите професионални умения и телефон за връзка.

За всеки доброволец, който е готов да се ангажира с някоя от посочените дейности, ще бъдат осигурени всички необходими предпазни средства.

Уважаеми съграждани,

Убедена съм, че личната отговорност на жителите на общината и стриктното спазване на предприетите мерки, ще подпомогнат усилията на всички ни за справяне с трудната ситуация. Длъжни сме да направим най-доброто, на което сме способни.

Неведнъж досега сме доказвали, че можем да бъдем единни, да си помагаме и да се справяме с трудностите, пред които сме изправени. Сигурна съм, че с общи усилия, с готовността на всеки да помогне, ще се справим с поредното изпитание, което ни поднася живота.

Благодаря на всеки, който реши да участва в тази хуманна мисия!

Пазете се и бъдете здрави,
Милена Балямска
За кмет на община ХисаряКоментарите са затворени.

Анкети

Срещнахте ли при общуването със служители от Общинска администрация Хисаря някой от следните проблеми?

Вижте резултатите

Зареждане ... Зареждане ...