Уважаеми съграждани,

Животът на всички ни преминава през безпрецедентно изпитание. Изправени сме пред ситуация, овладяването на която изисква личната ангажираност на всеки.

Ресурсите на държавата и възможностите на общината за справяне с тази ситуация не са неограничени. В този момент много хора имат нужда от помощ и подкрепа. Това са нашите родители, баби, дядовци, роднини и съседи.

Обръщам се към всеки, който има желание и възможност да помогне, да се включи в обявената от общината кампания за набиране на доброволци.

Вашето съдействие е нужно най-много за осигуряване на социален патронаж и грижа за най-уязвимата група — възрастните хора. Социалният патронаж включва разнасяне на храна по домовете им, снабдяване с продукти от първа необходимост, съдействие при закупуване на лекарства.

Вероятно от доброволна помощ ще се нуждаят и нашите лекари и медицински персонал, както и служителите от регионалните здравни инспекции, които са на първата линия в борбата за запазване на здравето и живота на всички българи.

Ключово за ограничаване на епидемията е също осигуряването на дезинфекция на населените места, на болниците и здравните пунктове и навсякъде, където се налага събирането на по-големи групи от хора.

Ако искате да помогнете да се справим заедно и сте готови да се включите като доброволец, моля, пишете ни на следния електронен адрес:

[email protected]

или позвънете на телефон:

088 839 0955

Важно е да посочите трите си имена, своите професионални умения и телефон за връзка.

За всеки доброволец, който е готов да се ангажира с някоя от посочените дейности, ще бъдат осигурени всички необходими предпазни средства.

Уважаеми съграждани,

Убедена съм, че личната отговорност на жителите на общината и стриктното спазване на предприетите мерки, ще подпомогнат усилията на всички ни за справяне с трудната ситуация. Длъжни сме да направим най-доброто, на което сме способни.

Неведнъж досега сме доказвали, че можем да бъдем единни, да си помагаме и да се справяме с трудностите, пред които сме изправени. Сигурна съм, че с общи усилия, с готовността на всеки да помогне, ще се справим с поредното изпитание, което ни поднася живота.

Благодаря на всеки, който реши да участва в тази хуманна мисия!

Пазете се и бъдете здрави,
Милена Балямска
За кмет на община ХисаряКоментарите са затворени.

Анкети

Получихте ли точна, ясна и разбираема информация за административната услуга която желаете да ползва?

Зареждане ... Зареждане ...