„Вкусотии от градината и избата на баба–балансирано хранене и активен начин на живот с Нестле за живей активно!2019“

 

 

 

Под този наслов община Хисаря, учениците от СУ „Христо Смирненски“ в града, местни доброволци и производители ще се включат в национален конкурс сред българските общини „Нестле за Живей Активно! 2019“. Под мотото на най-мащабната инициатива за активен начин на живот и балансирано хранене на 22.06.2019г. хисарчани ще прекарат един незабравим ден на открито. Каним всички да се включат в поход и пешеходно шествие /тръгване в 10ч. от СУ “Христо Смирненски/, за да се популяризира активния начин на живот, спорта и балансираното хранене. След похода шествието ще се отправи към местността „Дюлите“,  кв. “Момина баня“ град Хисаря където учениците от СУ „Христо Смирненски“ професия “Готвач” и “Хотелиер”, младежите от Общински младежки клуб „Иноватор“ ще демонстрират и предлагат на присъстващите ръчно подквасено българско кисело мляко с добавени към него плодове от градината на баба.

Целта на инициативата е да бъдат мотивирани все повече хора от цялата страна да водят активен начин на живот и да се хранят балансирано, и здравословно, както и да бъдат подкрепени усилията на местните власти в тази посока. Организирането на събитието е част от поредната позитивна инициатива, в която община Хисаря ще вземе участие и която би могла да допринесе за по-доброто бъдеще на жителите на града.

„Нестле за живей активно! 2019“ е национален конкурс за спонсорство на общински проект. Проектът е дългосрочен и има за цел да промотира движението, спорта и балансираното хранене в България. Инициативата стартира през 2006 г. и до момента към нея ежегодно са се включвали значителен брой общини. Наградата за победителите в конкурса е финансирането на общински проект,  насочен към активния начин на живот, на стойност до 20 000 лв., например за изграждане на спортни площадки, оборудване на спортни зали, спортни съоръжения и др.

Община Хисаря стартира своето участие на 22 юни 2019г. с организирането на инициатива под надслов „Вкусотиите от градината и избата на баба – балансирано хранене и активен начин на живот с Нестле за живей активно!2019“,  която ще се проведе в местност „Дюлите“ кв. Момина баня от 12:00ч.

 

Инициативата ще бъде включена в рамките на Български събор”Хайдут Генчо”, с любезното съдействие на организаторите, който се провежда на местността”Дюлите” от 21-23 юни 2019г.Коментирай

Вашият е-мейл адрес няма да бъде публикуван. Задлжителните полета са маркирани със *

Анкети

Как се информирате за правата си като потребител на административни услуги?

Вижте резултатите

Зареждане ... Зареждане ...