На 29.09.2017 година учениците от община Хисаря успешно се включиха в Европейския ден на спорта в училище. В мероприятието участваха СУ „Христо Смирненски” гр. Хисаря, ОУ „Климент Охридски” гр. Хисаря,  ОУ „Васил Левски” гр. Хисаря, ОУ „Христо Ботев” с. Красново. С помощта на Общинска администрация, Директори на училищата, учители и младежите от ОМК „Иноватор” се проведе спортния ден, част от кампанията NowWeMove 2017.

Денят започна в училище със  сутришна загрявка и хоро в голямото междучасие  и завърши на стадион «Крепост» с организирани спортни игри и танци.

Участваха  над 350 ученика в различни спортни направления – лекоатлетически дисциплини, футбол, народна топка и др. Децата се включиха активно в игрите и заедно се забавляваха. Получи се един прекрасен спортен празник.

Едно от най-големите предизвикателства на 21-ви век в сферата на здравеопазването и здравословния начин на живот е борбата с нарастващата липса на физическа активност.  С участието си в Европейския ден на спорта в училище, учениците от община Хисаря, заедно със своите учители и директори заявиха своето позитивно отношение към спорта и здравето, и доказаха, че заедно можем да сътворим чудесен спортен дух и активна физическа дейност не само в училище, но и извън него.

Кметът на община Хисаря инж. Пенка Дойкова и Общинска администрация  изказват искрената си благодарност на всички участници – учители, ученици и директори за прекрасния празник и  пожелават на всички крепко здраве и успешна спортна година!

 

 Коментирай

Вашият е-мейл адрес няма да бъде публикуван. Задлжителните полета са маркирани със *

Анкети

По какъв начин желаете да получавате отговор от Общинска администрация град Хисаря?

Вижте резултатите

Loading ... Loading ...

Може да заплатите  вашите местни данъци и такси чрез Български пощи :

bgpostpng

 

И Н Ф О Р М А Ц И Я

по Проект “ Нови възможности за грижа”

(социална услуга „Личен асистент” за лица с трайни увреждания,

които не могат да се самообслужват)

От 27.03.2015г. в община Хисаря стартира Проект „Нови възможности за грижа” по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 г., бюджетна линия 2014BG05M9OP001-2.2015.001 „Нови алтернативи”, дейност „Личен асистент”. Към момента са назначени 25 лични асистенти предоставящи услугата на 26 потребителя. Двама от потребителите са деца. Подадени бяха общо 88 заявления от кандидат-потребители.

Услугата се ползва от :

** Хора с увреждания с ограничения или невъзможност за самообслужване;

** Хора над 65 г. с ограничения или невъзможност за самообслужване;

** Самотноживеещи тежко болни лица;

** Семейства на деца с увреждания.с увреждания

През месец октомври се проведе поддържащо обучение на всички назначени лични асистенти.

Тази услуга е изключително полезна и търсена от потребителите, т. к. се предоставя в домашни условия, без откъсване от средата.

Powered by WordPress Popup