На 29.09.2017 година учениците от община Хисаря успешно се включиха в Европейския ден на спорта в училище. В мероприятието участваха СУ „Христо Смирненски” гр. Хисаря, ОУ „Климент Охридски” гр. Хисаря,  ОУ „Васил Левски” гр. Хисаря, ОУ „Христо Ботев” с. Красново. С помощта на Общинска администрация, Директори на училищата, учители и младежите от ОМК „Иноватор” се проведе спортния ден, част от кампанията NowWeMove 2017.

Денят започна в училище със  сутришна загрявка и хоро в голямото междучасие  и завърши на стадион «Крепост» с организирани спортни игри и танци.

Участваха  над 350 ученика в различни спортни направления – лекоатлетически дисциплини, футбол, народна топка и др. Децата се включиха активно в игрите и заедно се забавляваха. Получи се един прекрасен спортен празник.

Едно от най-големите предизвикателства на 21-ви век в сферата на здравеопазването и здравословния начин на живот е борбата с нарастващата липса на физическа активност.  С участието си в Европейския ден на спорта в училище, учениците от община Хисаря, заедно със своите учители и директори заявиха своето позитивно отношение към спорта и здравето, и доказаха, че заедно можем да сътворим чудесен спортен дух и активна физическа дейност не само в училище, но и извън него.

Кметът на община Хисаря инж. Пенка Дойкова и Общинска администрация  изказват искрената си благодарност на всички участници – учители, ученици и директори за прекрасния празник и  пожелават на всички крепко здраве и успешна спортна година!

 

 Коментирай

Вашият е-мейл адрес няма да бъде публикуван. Задлжителните полета са маркирани със *

Анкети

Как според Вас е най-добре да се извършва административното обслужване?

Вижте резултатите

Зареждане ... Зареждане ...

Здравейте, 

Създадохме нов интернет сайт на Община Хисаря.
Активен е на адрес:  hisarya.bg

Новите материали поместваме само на него и сме в процес на прехвърляне информацията там.

Старият сайт можете да ползвате за публикации и документи, качени преди до 1. Ноември 2022 г.

Той ще остане да работи, за да бъде полезен с информацията си.