Както вече стана традиционно в България, днес, 14 февруари, е ден с два празника – този на Трифон Зарезан и този на Свети Валентин.

Традиционно българският и с по-дълбоки корени е този на Трифон Зарезан – денят, в който реално усещаме, че пролетта не е далеч и денят, в който полагаме първа за годината грижа за лозите. Денят е празник на винарите, освен това исторически е свързан със соколарите и градинарите. Празникът е известен още като Зарезановден, Трифун Чипия, Трифун Зарезой, Трифун пияница.

Според католическата традиция Свети Валентин е патрон на деня на любовта – 14 февруари, но от няколко века този ден се празнува от хора от цял свят с различни религии и култура. Денят на влюбените се празнува масово в Западна Европа, а традицията на писане на “валентинки”, подаряване на цветя и бонбони и пеене на серенади се е установила твърдо в съзнанието на повечето хора в тази част на света. Казват, че този празник е благодатен за производителите на картички, сладки и всякакви подаръци с формата на сърце. Според традицията на английския двор в началото на XVII-ти век, на Свети Валентин младите мъже и жени си разменят пръстени и бонбони. Всяка жена може да отиде и да помоли мъжа, когото харесва да стане неин съпруг. Важното е, че мъжът няма право да откаже на една дама. Но, ако все пак сърцето му вече е заето, той трябва да й подари копринена рокля.
Искате да зарадвате любим човек, да му подарите подарък, да му направите приятна изненада, да му се обясните в любов или просто да изкрещите на някого колко много го обичате –

“С обич за теб” е точното място.
Пояснение за кампанията “С обич за теб”: Най-напред се свързвате с нас на телефон 0884900629 или на имейл [email protected] за да бъде уточнено в какво ще се състои нашето съдействие. Ако желаете, вашето послание може да бъде заснето на видео. След като открием човека към когото е предназначено видеописмото и изненадата, ще му го предадем от Ваше име.

Посланията и изненадите ще бъдат предоставяни на 14-ти февруари. На същият ден от 11.30ч. на площад “ЕАНИ” пред НЧ “Иван Вазов”  с  вино, музика, приятна атмосфера и забавни игри, ще отбележим, и двата празника. Този на Трифон Зарезан и този на Свети Валентин. Очакваме ви!Коментирай

Вашият е-мейл адрес няма да бъде публикуван. Задлжителните полета са маркирани със *

Анкети

По какъв начин желаете да получавате отговор от Общинска администрация град Хисаря?

Вижте резултатите

Зареждане ... Зареждане ...

Здравейте, 

Създадохме нов интернет сайт на Община Хисаря.
Активен е на адрес:  hisarya.bg

Новите материали поместваме само на него и сме в процес на прехвърляне информацията там.

Старият сайт можете да ползвате за публикации и документи, качени преди до 1. Ноември 2022 г.

Той ще остане да работи, за да бъде полезен с информацията си.

 

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator at [email protected] to inform them of the time this error occurred, and the actions you performed just before this error.

More information about this error may be available in the server error log.