Скъпи ученици, учители и родители

   Отново е 15 септември. Най-вълнуващият ден за българското училище.  Първият учебен ден е  празник за всеки един от нас, защото е символ на почитта на българина към знанието и образованието.

   Скъпи първокласници, този ден е много специален за Вас, вашите учители и родители.  Днес вие за първи път прекрачвате прага на училището и поемате по един дълъг път, водещ към знание и наука, към нови хоризонти, към задължения и отговорности. Подайте с  доверие ръка на своите учители, които ще ви поведат по пътя на мъдростта и знанието.          Пожелавам ви щастливо детство и успехи в учението.


  Скъпи ученици, с помощта на вашите учители и родители  Вие имате реалната възможност да избирате, да изучавате, да усвоявате, да знаете и да можете всяко едно нещо, което Ви интересува. Надявам се, че всеки един от вас е открил своята творческа страна, именно тук в училище и вярвам, че Вие имате способността да ги развивате и усъвършенствате и в бъдеще.


   Уважаеми учителю, ти си онзи, който държи с трепет, с майчинска и бащинска ласка ръчичката на първолачето, за да се научи да пише ченгелчета, буквички, срички. 

Ти си онзи, който първи отваря прозореца на знанието, който разкрива тайните на цифрите, на природата, на техниката, който първи говори с въодушевление за Ботев и Левски, който първи разкрива българската класика  за душата на всяко дете, на всеки млад човек. Нека любовта и уважението на Вашите  ученици бъде най-ценния дар за труда Ви!

    На вас, родители, пожелавам да бъдете по-близо до децата си, за да ги подготвяте заедно с техните учители за предизвикателствата на живота.

     Нека  всички да си пожелаем здраве, воля и упоритост, а там, където волята и упоритостта не ни достигнат – и малко късмет.

   На добър час и успешна учебна година!

Инж. Пенка Ганева

Кмет на община ХисаряКоментарите са затворени.

Анкети

Как според Вас е най-добре да се извършва административното обслужване?

Вижте резултатите

Зареждане ... Зареждане ...

Здравейте, 

Създадохме нов интернет сайт на Община Хисаря.
Активен е на адрес:  hisarya.bg

Новите материали поместваме само на него и сме в процес на прехвърляне информацията там.

Старият сайт можете да ползвате за публикации и документи, качени преди до 1. Ноември 2022 г.

Той ще остане да работи, за да бъде полезен с информацията си.