ПОДАЙ РЪКА- СБЪДНИ МЕЧТА

Ние вярваме, че с добри дела можем да променяме света, в който живеем.

На 12-ти февруари 2022г. в град Хисаря стартира кампания „Подай ръка- сбъдни мечта“. Целта на кампанията е да се съберат средства за финансова помощ на семейство или двойка с постоянен или настоящ адрес на територията на община Хисаря с безплодие, лечимо с методите на асистирани репродуктивни технологии.

Тези седмици са много трудни не само за община Хисаря, но и за цялата ни страна, но нека не губим вяра, че ще се справим успешно и с тази вълна на Ковид 19!

Точно в такива моменти осъзнаваме, че няма нищо по-ценно от живота и здравето. Точно в такива моменти подадената ръка към нуждаещ се човек е най-ценното, което можем да сторим.

            През месец януари, мотивирани от успеха на коледните инициативи „Подай ръка на Коледа“ и „Ако можеш остави-ако нямаш си вземи“, младежите и децата от Общински младежки клуб „Иноватор“ подкрепени от инж. Пенка Ганева-кмет на община Хисарая, инж. Найден Павлов- педседател на Общински съвет Хисаря се впуснаха в нова благотворителна кампания „Подай ръка-сбъдни мечта“. Този път целта, която си постави екипът е да се съберат средства за финансова помощ на семейство или двойка с постоянен или настоящ адрес на територията на община Хисаря с безплодие, лечимо с методите на АРТ /асистирани репродуктивни технологии/.  

Към благотворителната кампания се включиха и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, Читалищата от град Хисаря, всички детски градини и училища в общината.

С продукти се включиха местните производители: „Енергия от ядки“ Хисаря, „Сръчковците -АРТ“, производители на мед „Бормалийски“.

През месец януари всички деца, от най-малките в детските градини до най-големите в училищата, развълнувани, че помагат за каузата  изработиха валентинки, картички, сувенири и много други интересни неща, които бяха изложени в благотворителен базар на 12-ти и 13-ти февруари в град Хисаря. Всеки, който желаеше си взе от тях. Изработените материали нямаха цена, всеки дарител сам определяше стойността на взетото!

Младежите от Общински младежки клуб „Иноватор“ и децата от Читалищата от кварталите „Миромир“ и „Момина Баня“ в Хисаря изработиха плетива, гердани, гривни, обеци от мъниста, за каузата. 

Детски танцов състав при НЧ „Иван Вазов“ и аниматорите от  ОМК „Иноватор“ специално за присъстващите подготвиха танци, игри за най-малките и други забавления.

Младежите от Общински младежки клуб “Иноватор” с подкрепата на местния бизнес организираха  томбола за дарителите:

Хора дарили сума до 50 лв. участват за следните награди:

  • Месечна карта за избран от вас стил танци в Арт център “Алехандро”
  • Терапия за коса от фризьорски салон “Фешън Авеню”
  • Ваучер на стойност 50 лв. за козметични продукти “КодБио”

  • Хора дарили сума от 50 лв. до 100 лв.участват в следните награди:
  • Ваучер от ресторант “Национал” на стойност 100 лв. за вечеря за двама
  • Ваучер от ресторант “Писателите” на стойност 80 лв. + комплект книги
  • Ваучер на стойност 100 лв. от Оптика FG
  • Хора дарили сума над 100 лв. участват в следната награда:

Екскурзия до Рим за двама, предоставена от туристическа агенция “Фанагория Травел” /включва самолетен билет, 3 нощувки в Рим със закуска и туристическа обиколка на града на български език/.

Предвид предстоящата седмица на виното и любовта, всеки дарител получи, като комплимент чашка вино и имаше възможност да се снима в специално изработено сърце-рамка.

През седмицата на любовта и виното от 15 до 20 февруари, изработените от децата материали и сърцето-рамка ще бъдат разположени в двора на Археологически музей град Хисаря.

Нека заедно подадем ръка и да сбъднем мечтата на двама влюбени!

Децата са нашето послание към бъдещето!

Кампанията ще продължи и през следващите месеци докато се събере необходимата сума. За тези два дни, 12 и 13 февруари 2022г. събраната сума е: 2596, 33лв.

Благодарим на всички, които се включиха и предстои да се включат в тази благородна кауза!

Представяме и нашата банкова сметка:  Община Хисаря,

ЦЕНТРАЛНА КООПЕРАТИВНА БАНКА АД

IBAN:BG16 CECB 9790 33C8 1052 00

BIG: CECBBGSF

Основание за плащане: Дарение за кампания „Подай ръка-сбъдни мечта“.

Напомняме, че всяка двойка, която иска да се свърже с нас, може да ни пише на имейл: [email protected] или да се обади на тел : 0884900629. Комуникацията ще се води при гарантирана дискретност! Обявяването на подпомогнатото семейство може да се осъществи единствено и само при разрешението му!Коментарите са затворени.

Анкети

По какъв начин получавате нужната Ви информация от Общинска администрация в момента?

Вижте резултатите

Зареждане ... Зареждане ...