ПОДАЙ РЪКА- СБЪДНИ МЕЧТА

„Децата веднага и спокойно овладяват щастието, тъй като те самите по своята същност са радост и щастие“  /Виктор Юго/. Те са нашето послание към бъдещето.

Повече от 6 милиона деца по света са заченати и родени след инвитро оплождане.  Инвитро оплождането е основен метод за лечение на безплодие (стерилитет), когато останалите репродуктивни технологии при асистираната репродукция не дават резултати и ембриони. Инвитро оплождането е основен метод за лечение на безплодието при различни фактори, като проблема може да бъде при жената, при мъжа или и при двамата.

В България методът е въведен през 1987 г, като първите деца, заченати инвитро, се раждат в началото на 1988 г. Днес 37 клиники в цялата страна предлагат инвитро процедури. С решение на Министерски съвет през 2009 г. е създаден Фонд за асистирана репродукция / сега Център за асистирана репродукция, който подпомага финансово семействата в България, които се нуждаят от лечение за да имат деца, но въпреки това много семейства не могат да се възползват от метода. Община Хисаря, Център за обществена подкрепа, екипът от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, Общински младежки клуб „Иноватор“, инж. Найден Павлов- председател на Общински съвет Хисаря организират кампания под надслов „Подай ръка-сбъдни мечта“. Целта на кампанията е да се съберат средства за финансова помощ на семейство или двойка с постоянен или настоящ адрес на територията на община Хисаря с безплодие, лечимо с методите на АРТ /асистирани репродуктивни технологии/.

Кампанията стартира в деня на влюбените „Свети Валентин“ – 14-февруари.

Знаем, че на тази дата двойките изразяват любовта си един към друг, като си изпращат поздравителни картички и подаръци с формата на сърце, а организаторите на кампанията се надяват отново Хисаря да се обедини и даде частица от своето сърце за сбъдване на нечия мечта за нов живот!

Контакти за връзка: GSM 0884900629 и e-mail: [email protected]

Банкова сметка: ОБЩИНА ХИСАРЯ, ЦЕНТРАЛНА КООПЕРАТИВНА БАНКА АД IBAN: BG16 CECB 9790 33C8 1052 00BIC: CECBBGSF

Основание за плащане: Дарение за кампания “Подай ръка- сбъдни мечта”.

Скоро ще ви информираме за дейностите, в които ще може да се включите във връзка с кампанията.Коментарите са затворени.

Анкети

Как се информирате за правата си като потребител на административни услуги?

Вижте резултатите

Зареждане ... Зареждане ...

Здравейте, 

Създадохме нов интернет сайт на Община Хисаря.
Активен е на адрес:  hisarya.bg

Новите материали поместваме само на него и сме в процес на прехвърляне информацията там.

Старият сайт можете да ползвате за публикации и документи, качени преди до 1. Ноември 2022 г.

Той ще остане да работи, за да бъде полезен с информацията си.

 

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator at [email protected] to inform them of the time this error occurred, and the actions you performed just before this error.

More information about this error may be available in the server error log.