СПОРТНО ЛЯТО В ХИСАРЯ

СПОРТНО ЛЯТО В ХИСАРЯ

След състезанието по плуване и футболния турнир продължава спортното лято в Хисаря. Нашият град се превръща в привлекателен център за организирането на надпревари за различни видове спорт.

От 23-ти до 25-ти август град Хисаря ще бъде домакин на Държавното първенство по ориентиране за мъже и жени, младежи и девойки за 2013г. Първият старт от дисциплината „Спринт” ще бъде в 17.00ч. на 23-ти август (петък), като състезателното трасе ще бъде в централната част на града. На следващият ден надпреварата ще започне в 10.00ч. с дисциплината „Дълга дистанция”, а вечерта в летния театър на града ще бъде церемонията по награждаването на победителите от двете дисциплини. В третия състезателен ден ще премерят сили отборите в дисциплината „Щафета”.

Краят на следващата седмица отново ще предложи на любителите на спорта интересни прояви.

На 31-ви август (събота) точно в 13.00ч. в околностите на село Мътеница ще бъде даден стартът на състезанието по планинско колоездене „24-часов маратон по планинско колоездене”, организиран от Велоклуб „Крива спица”.

В неделната сутрин ще започне състезанието по триатлон – плуване, колоездене и бягане. Плуването ще бъде на язовир „Хисар – 8” в кв.Миромир, след което състезателите ще стартират с велосипеди по дистанцията Хисаря – с.Михилци и обратно. Финалът на колоезденето ще бъде до Колонадата, от където ще започне и третият етап на състезанието – бягане.

 

На 7-ми септември на територията на община Хисаря ще се състои кръг от Националния офроуд шампионат за високопроходими автомобили до 3.5т.

СПОРТНА БАЗА

СПОРТНА БАЗА

Спортно-техническата база в община Хисар е съсредоточена в гр. Хисаря, тъй като половината от населението на Общината живее тук, а и курорта се посещава от много туристи.

Изградени са два спортни комплекса. Първият от тях включва:

•  открит стадион с футболно игрище, писта, сектори за скок на дължина, височина, овчарски скок, трибуни и тоалетна, заградени от ажурна ограда – площ 26,260 кв. м.

Вторият спортен комплекс е с площ 6 472 кв. м. и включва:

•  открит плувен басейн с размери 34/14 м

•  открит плувен басейн с размери 10/25/ м.

•  две съблекални

•  два малки специализирани басейна – Евин и Адамов

•  масивна едноетажна сграда – кмплекс за спортна дейност – 206 м.

Басейните се захранват с минерална вода.

Хотел “Аугуста” има открит басейн със 700 кв. м. площ, захранван с минерална вода.

МИ на МВР има закрит плувен басейн с размери 25/15 м с минерална вода и локално отопление

БББРП- МО имат открит плувен басейн с размери 20/10 м и закрит плувен басейн с размери 25/12 м. Басейните имат съблекални и се захранват с минерална вода.

ЛВБ при МС – има покрит плувен басейн с размери 25/12 м с локално отопление и минерална вода.

Хотел “Хисар” е 4-звезден и има два плувни басейна с минерална вода.

Превъзходният климат, наличието на минерална вода, изградените леглови и спортни бази са притегателен център за тренировъчна и възстановителна база на много спортни клубове.

Изградените туристически алеи до хижите “Петимата партизани”, “Бунтовна” и “Фенера” създават условия за развитие на туризма и туристическото ориентиране.