СПОРТНО ЛЯТО В ХИСАРЯ

СПОРТНО ЛЯТО В ХИСАРЯ

След състезанието по плуване и футболния турнир продължава спортното лято в Хисаря. Нашият град се превръща в привлекателен център за организирането на надпревари за различни видове спорт.

От 23-ти до 25-ти август град Хисаря ще бъде домакин на Държавното първенство по ориентиране за мъже и жени, младежи и девойки за 2013г. Първият старт от дисциплината „Спринт” ще бъде в 17.00ч. на 23-ти август (петък), като състезателното трасе ще бъде в централната част на града. На следващият ден надпреварата ще започне в 10.00ч. с дисциплината „Дълга дистанция”, а вечерта в летния театър на града ще бъде церемонията по награждаването на победителите от двете дисциплини. В третия състезателен ден ще премерят сили отборите в дисциплината „Щафета”.

Краят на следващата седмица отново ще предложи на любителите на спорта интересни прояви.

На 31-ви август (събота) точно в 13.00ч. в околностите на село Мътеница ще бъде даден стартът на състезанието по планинско колоездене „24-часов маратон по планинско колоездене”, организиран от Велоклуб „Крива спица”.

В неделната сутрин ще започне състезанието по триатлон – плуване, колоездене и бягане. Плуването ще бъде на язовир „Хисар – 8” в кв.Миромир, след което състезателите ще стартират с велосипеди по дистанцията Хисаря – с.Михилци и обратно. Финалът на колоезденето ще бъде до Колонадата, от където ще започне и третият етап на състезанието – бягане.

 

На 7-ми септември на територията на община Хисаря ще се състои кръг от Националния офроуд шампионат за високопроходими автомобили до 3.5т.

СПОРТНА БАЗА

СПОРТНА БАЗА

Спортно-техническата база в община Хисар е съсредоточена в гр. Хисаря, тъй като половината от населението на Общината живее тук, а и курорта се посещава от много туристи.

Изградени са два спортни комплекса. Първият от тях включва:

•  открит стадион с футболно игрище, писта, сектори за скок на дължина, височина, овчарски скок, трибуни и тоалетна, заградени от ажурна ограда – площ 26,260 кв. м.

Вторият спортен комплекс е с площ 6 472 кв. м. и включва:

•  открит плувен басейн с размери 34/14 м

•  открит плувен басейн с размери 10/25/ м.

•  две съблекални

•  два малки специализирани басейна – Евин и Адамов

•  масивна едноетажна сграда – кмплекс за спортна дейност – 206 м.

Басейните се захранват с минерална вода.

Хотел “Аугуста” има открит басейн със 700 кв. м. площ, захранван с минерална вода.

МИ на МВР има закрит плувен басейн с размери 25/15 м с минерална вода и локално отопление

БББРП- МО имат открит плувен басейн с размери 20/10 м и закрит плувен басейн с размери 25/12 м. Басейните имат съблекални и се захранват с минерална вода.

ЛВБ при МС – има покрит плувен басейн с размери 25/12 м с локално отопление и минерална вода.

Хотел “Хисар” е 4-звезден и има два плувни басейна с минерална вода.

Превъзходният климат, наличието на минерална вода, изградените леглови и спортни бази са притегателен център за тренировъчна и възстановителна база на много спортни клубове.

Изградените туристически алеи до хижите “Петимата партизани”, “Бунтовна” и “Фенера” създават условия за развитие на туризма и туристическото ориентиране.Like Us On Facebook

Анкети

Срещнахте ли при общуването със служители от Общинска администрация Хисаря някой от следните проблеми?

Вижте резултатите

Loading ... Loading ...

Може да заплатите  вашите местни данъци и такси чрез Български пощи :

bgpostpng

GDPR (ОБЩ РЕГЛАМЕНТ ЗА ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ)


На 25 май 2018 г. влиза в сила нов регламент на ЕС за защита на информацията (GDPR – General Data Protection Regulation).

Община Хисаря , представя на вашето внимание информация вътрешни правила за прилагане на регламента

Прочети тук