Община Хисаря е одобрена за финансирането на три проектни предложения по национална кампания „Чиста околна среда – 2019г.” на тема „Обичам природата  – и аз участвам” обявена от ПУДООС и МОСВ.

Проектните предложения са с наименования – РАЙ ЗА МАЛКИ И ГОЛЕМИ В ЗЕЛЕНО ПРОСТРАНСТВО МЕЖДУ БУЛ. „ХР. БОТЕВ“ И УЛ. „ВЕЛА ПЕЕВА“ В КВ. 60, ГР. ХИСАРЯ”, „КЪТ ЗА ОТДИХ ОКОЛО НЧ „Н. Й. ВАПЦАРОВ – 1927Г.“ В ГР. ХИСАРЯ”  и  „ЕДИН КЪТ ЗА ОТДИХ И СПОРТ СРЕД КРАСИВА И ЧИСТА ПРИРОДА В С. БЕЛОВИЦА, ОБЩ. ХИСАРЯ”.

По проект  РАЙ ЗА МАЛКИ И ГОЛЕМИ В ЗЕЛЕНО ПРОСТРАНСТВО МЕЖДУ БУЛ. „ХР. БОТЕВ“ И УЛ. „ВЕЛА ПЕЕВА“ В КВ. 60, ГР. ХИСАРЯ” е предвидено да се изгради зона за отдих за възрастни и деца, която включва беседка, кошчета за разделно събиране на отпадъци, засаждане на жив плет, както и облагородяване и озеленяване на района около зоната за отдих. Проекта е на стойност 6 650.33 лв.

По проект  „КЪТ ЗА ОТДИХ ОКОЛО НЧ „Н. Й. ВАПЦАРОВ – 1927Г.“ В ГР. ХИСАРЯ” е предвидено да се изгради зона за отдих за възрастни и деца, която включва беседка, пейки, кошчета за разделно събиране на отпадъци, пързалка, засаждане на жив плет, както и облагородяване и озеленяване на района около зоната за отдих. Проекта е на стойност 8 023.90 лв.

По проект „ЕДИН КЪТ ЗА ОТДИХ И СПОРТ СРЕД КРАСИВА И ЧИСТА ПРИРОДА В С. БЕЛОВИЦА, ОБЩ. ХИСАРЯ” е предвидено да се оформи зелена площ с подходяща тревна настилка, спортна площадка с фитнес уреди на открито. Ще се изгради беседка и цветна ограда за съществуваща детска площадка.Ще се засадят декоративни храсти и цветя, ще се оформи цветна фигура. Проекта е на стойност 9 999.00 лв.

Дейностите по проектите са предвидени да стартират през месец юли 2019 година.

 Коментирай

Вашият е-мейл адрес няма да бъде публикуван. Задлжителните полета са маркирани със *

Анкети

Считате ли, че чакахте прекалено дълго?

Зареждане ... Зареждане ...