Общински съвет – Хисаря прие Бюджет 2021 на Община Хисаря на свое заседание тази седмица. Общината запазва и разширява всички социални политики, като предвижда и няколко по-големи инфраструктурни.

Рамката на бюджета е 15 милиона 850 хиляди лева. Приходи за делегирани от държавата дейности в размер на 8 милиона 383 хиляди лева, приходи от местни дейности 7 милиона 466 хиляди лева. Капиталови разходи 458 хиляди лева. За развитие на туризма са предвидени 182 хиляди лева, за Културната програма – 81 740 лева и Спортен календар – 18 400 лева.

Акцент в бюджета са социалните мерки и финансовият ресурс за децата. Продължава Програмата за отпускане на еднократна финансова помощ за млади семейства за новородено дете. Финансова помощ е в размер на 500 лв. за 2020г. са получили родителите на 23 деца. Предвидените средства за 2021г. са 30 000лв. Стартира изграждане на детска площадка в парка на Гаров площад на стойност 30 000лв, мултифункционална спортна площадка в двора на ОУ „Васил Левски“ на стойност близо 100 хиляди лева. С ПМС 360/10.12.2020г. са отпуснати 300 000 лв. за изграждане на още 11 детски площадки на територията на общината. Продължава отпускането на еднократни парични помощи в подкрепа на социално слаби граждани от бюджета на община Хисаря.

Общината ще поеме дългосрочен дълг с ниска фиксирана лихва, като с част от средствата в размер на 1 милион и 800 хиляди лева  ще бъде подновена техниката на ОП „ЧОСР“, която е морално остаряла и е крайно необходимо да се подмени. С новата техника значително ще се повиши качеството на извършваните услуги по сметосъбиране и извозване. С останала част от дълга ще бъде реализиран проект за реконструкция и ремонт на общинската „Момина баня“, която ще се превърне в достъпен за всички и модерен балнеолечебен и възстановителен център. Така услугата, която предлага общината ще удовлетвори потребностите на жителите и гостите на града от всички възрасти. Изпълнението на проекта ще допринесе и за развитието на квартирния туризъм.

В бюджет 2021 на общината са предвидени и средства и за подобряване на състоянието на пътните настилки и възстановяване или изграждане на тротоарни настилки.

В Културен и спортен календар за 2021година са заложени 100 хиляди лева. Програмите са отворени и могат да се допълват през годината.Коментарите са затворени.

Анкети

Колко пъти до сега сте ползвали услуги, предоставени от Общинска администрация град Хисаря?

Вижте резултатите

Зареждане ... Зареждане ...

Здравейте, 

Създадохме нов интернет сайт на Община Хисаря.
Активен е на адрес:  hisarya.bg

Новите материали поместваме само на него и сме в процес на прехвърляне информацията там.

Старият сайт можете да ползвате за публикации и документи, качени преди до 1. Ноември 2022 г.

Той ще остане да работи, за да бъде полезен с информацията си.